Autogordels zijn om in te hangen…

Leestijd: 6 minuten

… en achtbanen zijn voor mietjes!

Korte conclusie van een bezoekje aan off-road walhalla Fraser Island.

We hadden in Bundaberg niet zo’n lekker weer en de kans dat we in de avond wel Turtles konden zien was klein. Na een kortstondig overleg besloten we door te reizen naar Hervey Bay om te kijken of we vanuit daar naar Fraser Island konden. Dit stond vorig jaar al in de planning, maar regen en heftige thunderstorms gooiden roet in het eten. Nadat we een plaatselijke VVV hadden bezocht waren we in het bezit van veel te veel infoboekjes, die we vervolgens direct weer konden weggooien omdat de eigenaar van de camping waar we die avond zouden blijven er hele andere ideeen op nahield. We besloten om een self-drive tour te boeken. Je gaat dan met maximaal 8 man in een 4X4 het eiland op. Twee mensen worden aangewezen als chauffeur, de rest mag lekker misselijk worden achterin omdat het eiland geen bestraatte wegen heeft en dus alles echt off-road gaat. We maakten onze boeking een kwartier voor sluitingstijd van het bedrijf en wat denk je????……
Niemand had voor de dag erna geboekt waardoor wij met zijn 2en drie volle dagen een dikke vette Landcruiser tot onze beschikking hadden!!!

Het geluk was weer met de domme….

De volgende dag kregen we een heuse 4X4 opleiding wat neerkomt op een DVD-tje van 30 minuten en 3 handtekeningen. Na nog wat boodschappen gedaan te hebben vol gas richting de veerboot die ons naar Fraser zou brengen. Op het eiland aangekomen viel het eigenlijk een beetje tegen. Gewoon een geasfalteerde weg?!?!?!
Ons geluk kon niet op toen deze weg na 300 meter overging in een serieus off-road pad waarbij bovengenoemde autogordels echt dienen om niet uit de auto gelanceerd te worden. Wat ontzettend gaaf was dat! Het ene moment reden we door het regenwoud, het volgende moment langs de kustlijn over het strand. Er waren genoeg bezienswaardigheden op het eiland, dus je hebt het vervoer daar echt wel nodig. Dat het echt heftig was moet je maar aan Lindy vragen (die er overigens geen moeite mee heeft om het gas er lekker op te houden). Die had namelijk het briljante idee om een foto te maken op het moment dat ik vol door een plas water (lees: modder) zou rijden. Alleen reed ik harder dan verwacht, waardoor er na het landen van het water een redelijk doorweekte Lindy aan de kant van het pad stond. Gelukkig is ons fototoestel waterdicht!

Dag 1
Via het regenwoud naar het Eastern beach gereden. We moesten nog flink doorrijden omdat je maar op bepaalde tijden het strand op mag. Dit in verband met eb en vloed. De ondergrond wisselt voortdurend waardoor je steeds van rijtechniek moet veranderen. Je gaat zo van de harde ondergrond naar mul zand. Direct terugschakelen en zorgen dat de auto blijft rijden. Anders graaf je jezelf in en mag je gaan graven. Eenmaal bij Happy Vally aangekomen (daar zouden we twee nachten blijven) vervolgden we onze rit door het woud naar Lake Garawongera. Nadat we de auto geparkeerd hadden is het nog een klein stukje lopen naar het meer. Onderweg kom je de meest waanzinnige diersoorten tegen. Voor sommige word je duidelijk gewaarschuwd (de dingo’s). Het kan dus ineens voorkomen dat je pad word gekruist door een leguaan o.i.d. Nadat we het meer bezichtigd hadden mochten we nog lekker alla Indiana Jones (zo vond de campinhouder het althans) terug naar Happy Valley. We sliepen in een soort hostel met maximaal 5 minuten warm water gebruik om te douchen. En wat blijkt, in die tijd lukt het gewoon!

Dag 2
We zouden richting het meest noordelijke punt van Fraser rijden (Indian Head) maar we moesten nog even wachten voordat we het strand op mochten. We besloten om een trail door de bossen te wagen. Er stond bij dat het voor experienced drivers was, maar na 1 dag noem je jezelf al snel zo. Helaas iets te overmoedig ingeschat. Het was een erg heftig pad. De eerste hindernissen lukten nog wel, maar de kuilen werden dieper, onregelmatiger en er kwamen wat meer obstakels bij. Uiteindelijk kwamen we vast te zitten, maar na wat gerotzooi hebben we de auto kunnen keren en mochten we de eerder overwonnen hindernissen via de andere zijde nogmaals doen. Terug op het strand zijn we noordelijk gereden naar het wrak van Maheno. De zee was ons iets minder gezind (of erg jaloers op ons fototoestel) want nadat we deze op het strand hadden gezet om een foto van ons samen te maken kwam er een flinke golf het strand op (de golven waren nog niet zo ver geweest) en weg was de camera. Normaal paniek, maar de onze kan het hebben. Een slipper van Lindy werd wel meegesleurd in zee.
Daarna doorgereden naar de Pinnacles. Een rotsachtige zandformatie waar je miljoenen jaren aan verschillende bodemlagen kan bekijken. Toen we wegreden zag ik in mijn achteruitkijkspiegel een vliegtuigje naderen. Daar hadden ze ons al voor gewaarschuwd, dus snel de 4X4 aan de kant gezet en ja hoor, daar landde het vliegtuigje voor onze ogen op het strand. Netjes tussen de bakens die aangaven dat er een vliegveld was. Geweldig!
Onze campingbaas had als tip gegeven om Lake Allom te bezoeken om daar wat schildpadden te bezoeken. Daar aangekomen waren we de enige, de toeristenbus was net weg šŸ˜‰
In het bruine water zagen we wat hoofdjes omhoog komen. De turtles kwamen in grote getalen naar de kant. Voetjes in het water (mag daar gewoon) en het krioelde van de kleine visjes rond je tenen. Door het bruine water hebben we niet zo’n heldere foto’s als vanaf het Reef, maarja.
We waren zo aan het genieten van deze beestjes dat we de tijd bijna vergaten. We moesten op tijd voorbij Eli Creek zijn omdat anders het strand overspoeld zou zijn door water waardoor we er niet meer doorkonden. We waren precies op tijd voorbij Eli Creek (al kwam het water wel heel dichtbij). Daar hebben we de auto neergezet en zijn we via een boardwalk langs de Creek gelopen. De boardwalk ging aan het einde weer het water in en zo werd je gedwongen om via het water weer terug te lopen naar de Landcruiser. Daarna weer terug naar Happy Vally (kansloze naam) om een stevige maaltijd te bereiden en te gaan slapen.

Dag 3
De laatste dag zouden we het zuidelijke deel van Fraser Island aandoen. We begonnen bij Lake Wabby. Via een lookout hadden we een prachtig uitzicht op de zandduinen, een helder blauw meer, het regenwoud en op de achtergrond de Pacific Ocean. Als laatste stond Lake McKenzie op het programma. Het drukst bezochte meer van Fraser. Helder water, niet zout deze keer en een flink strand. Omdat hier de meeste mensen naartoe gaan en niet iedereen zich netjes aan de regels houdt liep er al een Dingo over de parkeerplaats. Vervolgens kwam deze het strand op. Om deze beesten wild te houden mag je ze niet voederen of aanhalen. Er stonden borden met veiligheidstips omdat ze soms wel mensen aanvielen (vooral als je alle waarschuwingen negeert), maar toch waren er weer mensen die alle regels links lieten liggen. Dat waren waarschijnlijk dezelfde mensen als degenen die hun eten laten rondslingeren of alleen op het eiland komen om kansloos te zuipen en alles te mollen.
We hebben lekker kunnen afkoelen in het meer en zijn daarna nog een flinke tocht offroad gaan maken om richting de veerboot te gaan, die ons om 4 uur weer terugbracht naar Hervey Bay.

Momenteel zijn we in Noosa, surfstadje bij uitstek. Lindy heeft morgen haar eerste surfles (en het water is warm hier, NOT!) en ik probeer een mountainbike op de kop te tikken.

Geniet van de foto’s. We vinden het leuk als jullie een berichtje voor ons achterlaten als je het bericht gelezen hebt. Wij gaan ons vast opmaken voor de kerst! Tot de volgende keer!

Roy & Lindy

Related posts

One Thought to “Autogordels zijn om in te hangen…”

 1. 14 december 2008 03:22 | Door: De ozzies
  Wow, jullie hebben het wel echt naar jullie zin he!! Geniet er maar lekker van….

  R&L
  šŸ˜‰

  14 december 2008 08:10 | Door: marjon
  wat een avontuur! helemaal geweldig. en wat een mooie plaatjes weer…
  ja lin, da’s nou jammer van die slipper, moet je alweer nieuwe gaan kopen…
  ik ben benieuwd naar die surfles en roy’s nieuwe bike.
  heel veel liefs en doe het een beetje rustig aan.
  kusje van mama marjon en de rest

  14 december 2008 08:53 | Door: Mira
  Wat is het daar geweldig zeg en hele mooie foto’s.

  Lindy succes met het surfen en nog heeel veel plezier daar.

  14 december 2008 09:56 | Door: De fietsoppasser
  Haha, klinkt goed! Je had trouwens best even mogen bellen dat jullie maar met z’n tweeen in de Landloser zaten, hadden we wel een weekendje overgekomen šŸ™‚

  Als je niets te doen hebt zou ik nog maar een paar dagen bijboeken daar, hier is het weer zelfs te slecht om met je fietsje eropuit te gaan (of ligt het aan mijn conditie, haha)

  Veel plezier nog!

  Ciao

  14 december 2008 10:14 | Door: Elly
  Gaaf! iets anders kan ik er niet over zeggen. Lindy als je ooit toch besluit om terug te komen is het groot rijbewijs ook wel wat voor je denk ik šŸ™‚
  Veel plezier en geniet!Mochten er geen berichtjes meer komen dan alvast fijne dagen, maar voor jullie is zo alle dagen feest!

  Liefs
  Elly

  14 december 2008 12:24 | Door: Allard
  Hey jullie daar,

  Lekker man, heb ook zin in de zon en 4×4 rijden als ik het zo allemaal zie en lees.Hier wordt aan de wintersport gedacht ;).Geniet ervan daar.Zien elkaar weer in COO in het voorjaar toch?

  14 december 2008 18:04 | Door: marischa
  Nou het is weer geweldig wat jullie beleefd hebben,Wat een auto he wel iets anders dan een sandero, Pas wel op voor die beesten daar he ziet er maar gevaarlijk uit. Nou surfs en fiets ze.Groetjes en xxxx

  15 december 2008 07:11 | Door: Kim Sterkenburg
  Ha die Roy en Lindy,

  wat een top verhaal weer. Geniet er van.

  Groeten,

  15 december 2008 09:10 | Door: baske
  He levensgenieters,

  ik ga deze foto aan ome ad laten zien, dan kan die onze landcruiser ook eens pimpen! ziet er een stuk stoerder uit.
  oja en jullie natuurlijk nog veel plezier, en zoals is altijd maar zeg: enjoy!
  gr baske

  15 december 2008 12:42 | Door: Anna
  Helleuw!

  Haha, geweldig man, zo’n ding voor jullie twee alleen!

  Succes met surfen en topjes bemountainbiken!

  Liefs,
  Anna

  15 december 2008 13:33 | Door: sjanneke
  Super, het kan niet op de ene belevenis na de andere en allemaal helemaal te gek.
  zeker de splash en after splash.
  Ik wil “volgend jaar” graag mee.
  GENIET RUSTIG VERDER.
  xxx

  15 december 2008 14:37 | Door: Marga
  ’t Is wederom fantaaastisch! Wat een prachtig eiland. Roy, als jij ooit zonder werk komt te zitten kun je altijd nog je geld verdienen met het schrijven van reisverhalen. Het blijft me boeien!

  16 december 2008 14:25 | Door: Margje
  oh nee gelukkig (zie hyves) je liet me even schrikken op je blog…

  Heerlijk die verhalen!
  Geniet ervan!!

  grtz Margje

  16 december 2008 15:39 | Door: Marijke
  Wow! Dat ziet er gaaf uit zeg! Helemaal dat jullie nu allebei konden rijden. Mooie foto’s! En volgens mij reed Roy gewoon express hard door die modderplas ;)!

  16 december 2008 18:21 | Door: marischa
  laat je nieuwe aanwinst maar eens zien, toch wel afkicken he zonder bike. geniet maar lekker en doe een beetje rustig op de bike.Jullie moeten nog heel veel van oz zien dus voorzichtig he.groetjes

  18 december 2008 02:25 | Door: juud
  he grapjassen.
  wat een flapdrollen dat je je camera in de zee laat gaan.
  wel echt super duper vet zeg dat is zeker een must do op mijn lijstje. he lin, heb je nou je plank? en is ie vet?
  mijn auto heeft al rook uit de motorkap gehad eergisteren hij heeft het gehaald tot de garage waar hij nu gekeurd word. spannend!! hoop dat ie sydney haalt.
  tot over 2 weekjes als alles goed gaat. enjoy!!
  xx juud

  18 december 2008 15:35 | Door: Rowan
  Gaaf man, lekker met een 4×4 over het strand crossen… ik ben jaloers;)

  mar heel veel plezier en ik wil tog wel voor kerst nog wa te leze hebben he…:P

  groetjes

  18 december 2008 20:28 | Door: Linda
  Hey Lin,

  Wat een mooie foto’s, en surfen, VET!!!!
  Is het een beetje gelukt of is het meer van je board af vallen dan dat je echt surft??? :S
  en is het water daar echt koud…

  Super dat je Jason’s verjaardag niet vergeten was!!!
  Hij heeft een erg leuke dag gehad en is natuurlijk ook weer super verwend alleen denkt ie dat hij alles van piet (sinterklaas) heeft gekregen, dat krijgen we dr nog niet uit, hihi

  www.krabbelme.nl[/gadget]

  Alvast een hele fijne kerst en ga lekker verder met genieten!!!

  groetjes Linda en de rest

  18 december 2008 20:28 | Door: linda
  Sorry de digitale kerstkaart is mislukt.
  Maar het gaat om t idee.

Leave a Comment