Chihuahua, Mexico

by Lindy

Chihuahua in Mexico. Het blijkt niet alleen een heel schattig piepklein hondje te zijn maar ook een iets-groter-dan-verwachte stad in het noorden van Mexico.

Chihuahua, best een grote stad

Chihuahua, best een grote stad

Maar voordat we hier arriveerden zijn we eerst richting Puebla en Cholula gereisd. En of we een glimp van de vulkaan hebben kunnen opvangen! Puebla blijkt de 4e stad van Mexico te zijn met 3 miljoen inwoners. Da’s best veel, vooral een grote, drukke stad dus. We hebben een dagje rondgeslenterd in de stad en rondgekeken in het oude culturele stadscentrum met een immens grote kathedraal, maar hebben vooral wat geprobeerd mee te krijgen van de omgeving.

Artistiek straatje in Puebla

Artistiek straatje in Puebla

Daar leent Cholula, een dorp op een busrit van 20 à 30 minuten afstand, zich prima voor. Ook hier vind je een oude piramide, niks nieuws voor Mexico. Deze heeft echter op de top een kathedraal. Want waarom niet? Maar op diezelfde top kun je ook iets veel interessanters vinden: de beste view in de wijde omgeving. Je kunt een aardig eindje wegkijken over het dorp met al z’n kleurrijke huisjes en kerken, en je kunt vanaf hier vrij wegkijken tot aan de actieve vulkaan Popocatepétl (je weet wel, el Popo) die een kilometer of 70 verderop nog 3000 meter hoger uit de aarde steekt dan de 2000 meters hoogte waarop je je al bevindt in Cholula.

Om daar optimaal van te kunnen genieten zijn we dus maar rond zonsondergang die kant op gewandeld vanuit onze oh-zo-fijne Airbnb (echt! Als je ooit in Cholula terecht komt, slaap dan bij deze mensen!).

Popocatepetl view

Daar in de verte… Dat is ’em!

Popocatepetl sunset

Zonsondergang bij Popocatepétl

Kiara Airbnb

Lief klein hondje Kiara in onze Airbnb in Cholula

Cholula flowers

Bloemenverkoper in Cholula die zich schuilhoudt in de schaduw… (Ik zal maar niet vertellen dat het ‘s nachts afkoelt tot een graad of 5)

Cholula car

Er rijden héél veel oude kevertjes rond in Mexico!

Na Cholula was het tijd voor Chihuahua. Busje richting Mexico City airport, vliegtuigje naar Chihuahua en daar zijn we dan. De taxi vanaf het vliegveld bleek wat duurder dan gedacht maar wel de enige optie. De rit van een half uur verklaarde de ritprijs vervolgens… Chihuahua is groot! Ik had de kaart uiteraard wel bekeken en gezien dat het vliegveld niet al te ver van de stad af ligt, maar verder niet bepaald gekeken hoeveel oppervlakte de stad bestrijkt.

Best veel kan ik je na vandaag mededelen. We gingen vandaag tenslotte op pad met de stadsbus om een kilometer of 5 verderop een heuveltje te kunnen beklimmen, en de bus zou een omweg nemen maar dat maakt de doorgewinterde reiziger natuurlijk niets uit – alleen maar meer gelegenheid om rond te kijken. Toen we na ruim 3 kwartier in de buurt leken te komen ging de bus echter niet rechtsaf zoals de Mexicaanse OV-site beloofde, maar linksaf. En verder, en verder… Tot het toch echt te ver lopen was om nog uit te stappen. Dus hebben we de hele ronde maar afgemaakt en zijn we bij onze ‘eigen’ halte weer uitgestapt. Lachen man, zo’n sight-seeing bus voor € 0,35 p.p.!

Lekker hapje eten bij één van de vele lokale eettentjes

Lekker hapje eten bij één van de vele lokale eettentjes

Dit geeft wel een beetje weer hoe het ons in Chihuahua vergaat: net wat anders dan verwacht. Zo ook toen we na onze eerste overnachting in een ietwat minder prettige accommodatie dan de vorige op zoek gingen naar het treinstation waar ‘El Chepe’ vertrekt. Niet op het station waar we heengelopen waren. Wel op het station waar we nog 4 kilometer later nét na sluitingstijd van de ticketverkoop arriveerden. Weer terug naar die ietwat minder prettige accommodatie, want ja 2 nachten betaald, geen fatsoenlijke supermarkt of taco-verkoper te vinden. Geen bus, taxi of tuktuk voor mijn part… En geen treinkaartje dus.

Dus nog maar een dag in Chihuahua blijven, maar toch echt in een andere accommodatie, en het liefst één op loopafstand van het station. Die hadden we gevonden, inclusief ontbijt en met zeer goede beoordelingen. Dus geboekt. ‘s Ochtends nog een keer voor de zekerheid gekeken waar we precies moesten zijn, blijkt de kaart onjuist en is ‘ie juist verder weg van het station dan waar we waren!

Gelukkig is het hostel waar we nu zijn meer dan prima, evenals het ontbijt en de tips die we kregen: morgen gaan we aan de reis beginnen maar we slaan nog een stukje treinrit over. Ze vertelden ons hier dat het eerste stuk niet per sé de moeite waard is dus die doen we per bus (met dezelfde view) voor een fractie van de kosten.

Gelukkig... Toch een markt in Chihuahua

Gelukkig… Toch een markt in Chihuahua

De stad blijkt trouwens wel alles wat je nodig hebt te bieden, maar dan vooral in het centrum, waar we de dag ervoor precies omheen gelopen waren. En dus niet op elke straathoek zoals we inmiddels toch wel een beetje gewend waren. De ligging van de stad is meer dan prachtig: het maakt niet uit waar je kijkt, er is altijd een bergtop op de achtergrond. Waar zijn die mountainbikes als je ze nodig hebt?

You may also like

3 comments

Ben Coops 14 februari 2016 - 08:57

Het blijft een prachtig verhaal en een schitterend avontuur, Ik denk dat hier ook de wat mindere overnachtingen goed voor zijn zodat niet alles alleen maar hosanna is.???

Lindy 19 februari 2016 - 06:05

Haha zo is het! Gelukkig is het daar tot nu toe bij gebleven 😉

marischa 14 februari 2016 - 11:03

Och soms zit het mee en soms zit het tegen maar alles komt goed.Geniet maar van de volgende trip.

Comments are closed.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gerbuikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat, maar je kunt cookies uitschakelen als je dat wil. Accepteren Lees meer