De 10 beste reisapps van 2020

Geschreven door Roy

Ben je benieuwd welke apps wij gebruiken tijdens onze reizen? Wij hebben onze favoriete reisapps van 2020 voor je op een rijtje gezet!

Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer zonder smartphone. Het is je ideale elektronische medereiziger. Of je je smartphone nu gebruikt als camera, om reserveringen te maken, om muziek af te spelen of misschien zelfs wel om te bellen, there’s an app for that. Ook wij nemen onze digitale makker mee op reis. En deze reisapps mogen wat ons betreft niet ontbreken:

1. Polarsteps – track je trip

De 10 beste reisapps van 2020 - Polarsteps

Niets is zo leuk als je trip later nog eens terug te zien. Of om het thuisfront je ‘live’ te laten volgen. Zelfs bij een stedentrip zetten wij Polarsteps direct aan. Deze app maakt gebruik van telefoonmasten om je route te bepalen, dus ook in gebieden waar je geen internet hebt werkt deze app – zolang er maar af en toe een telefoonsignaal wordt opgepikt. Bovendien gebruikt ‘ie nauwelijks extra batterij. Je kan er foto’s en tekst in kwijt, en sinds kort ook video’s. Bij iedere bestemming die je daadwerkelijk toevoegt zie je meteen de datum, het land en de temperatuur. Aangezien Polarsteps je route volgt kan je makkelijk op een later tijdstip beslissen welke ‘stappen’ je wel of niet wil laten zien.

2. Komoot – de beste hikes en fietsroutes

De 10 beste reisapps van 2020 - Komoot

Om routes op te slaan en te volgen gebruiken wij Komoot. Je kan hier bijvoorbeeld routes van andere gebruikers lenen om zelf te hiken, biken of rennen. Op onze reisblog gebruiken we deze info bij verschillende artikelen om een overzicht van de activiteit weer te geven, inclusief hoogteprofiel en de mogelijkheid om de GPS-track op te slaan.

3. Maps.me – offline kaarten op je smartphone

De 10 beste reisapps van 2020 - Maps.me

Op veel reisblogs kom je een verwijzing tegen naar maps.me als het om een bepaalde route gaat. Logisch, want er staan er gewoonweg onwijs veel op. Je kan behalve routes ook hele kaarten downloaden. En maps.me werkt offline. Handig als je Thaise beltegoed weer eens op is.

4. Trail Wallet – hou al je uitgaven bij

De 10 beste reisapps van 2020 - Trail Wallet

Ook wij houden graag in de gaten wat we gedurende een reis uitgeven. Enerzijds om te kijken of we enigszins binnen ons budget blijven, en aan de andere kant om te vergelijken welke landen goedkoop of duur zijn. Zo hebben we al een aardige lijst verzameld met inkomsten en uitgaven van onze trips. Ook achteraf leuk om terug te zien hoeveel overnachtingen in Cambodja gekost hebben, of wat ze vragen voor een huurcamper in Nieuw-Zeeland. Trail Wallet is alleen beschikbaar voor een iPhone.

5. XE Currency – hoe zit het met de wisselkoers?

De 10 beste reisapps van 2020 - Xe Currency

Ja, wij hebben ooit de fout gemaakt om niet voor vertrek de exacte wisselkoers te checken. En in sommige landen moet je echt miljoenen pinnen om omgerekend net € 100,- op zak te hebben. Het zou zonde zijn als je net € 4,50 transactiekosten hebt betaald en je nog geen tientje hebt gepind. XE Currency werkt, nadat je het land van je keuze hebt toegevoegd aan de lijst, ook offline. Al zal je regelmatig verbinding moeten maken voor de laatste update van de wisselkoers.

6. Reisapp Buitenlandse Zaken – blijf op de hoogte van wat zich in de wereld afspeelt

De 10 beste reisapps van 2020 - Reisapp BZ

Ook het ministerie van buitenlandse zaken heeft een eigen reisapp. Super handig om te kijken het huidige reisadvies per land te bekijken – zoals je wellicht al vermoedde is op dit moment alles oranje of roodgekleurd door het coronavirus. Je kunt meldingen ontvangen indien de situatie van je favoriete land verandert. En met één knop kan je direct contact met ze opnemen.

7. GGD Reist Mee – reistips, vaccinaties, berichtgeving uitbraken en meer

De 10 beste reisapps van 2020 - GGD Reist Mee

Deze app ziet er niet alleen gezellig uit, het bevat ook mega veel informatie waar je als reiziger echt iets aan hebt. Zowel voor als tijdens en na je reis. Of je nu op zoek bent naar reistips met betrekking tot gezondheid of juist wil weten welke vaccinaties je nodig hebt, de GGD Reist Mee app heeft het antwoord. Ook is deze app gelinkt aan de actuele informatie vanuit het ministerie van buitenlandse zaken.

8. Sun Surveyor – bepaal de zonnestand voor betere foto’s

De 10 beste reisapps van 2020 - Sun Surveyor

Om goede foto’s te kunnen maken is een beetje talent leuk meegenomen. Maar het scheelt vaak al heel veel als je foto’s maakt op het tijdstip dat het licht op zijn best is. En helaas voor sommige reizigers onder ons: dat is niet midden op de dag. Integendeel. Sun Surveyor laat precies zien waar de zon opkomt en ondergaat, maar ook hoe hij zich verplaatst. Dus je hoeft nu niet meer op dat ene strandje te wachten om er vervolgens achter te komen dat de zon op een andere plek opkomt dan je zou verwachten. Ook erg handig als je een fijne kampeerplek zoekt en met het zonnetje op je dak wakker wil worden!

9. Star Walk 2 – voor de (wannabe) stargazers onder ons

De 10 beste reisapps van 2020 - Star Walk 2

Vergelijkbaar met SunSurveyor maar dan, je raadt het al, voor sterren. Er gaat weinig boven een mooie sterrenhemel. In Star Walk 2 kan je precies zien welke ster waar te vinden is. Wil je dan eindelijk de melkweg fotograferen? Deze app laat je precies zien waar je deze kan vinden, en op welk tijdstip.

10. Camperspots – hier kan je met een gerust hart je campertje stilzetten

De 10 beste reisapps van 2020 - iOverlander

De 10 beste reisapps van 2020 - Park4Night
De 10 beste reisapps van 2020 - Camper Contact
Campy logo

Voor de betere camperspots gebruiken we meerdere apps die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Wij gebruiken deze drie apps dus eigenlijk altijd samen en hebben zo al de meest toffe slaapplekken gevonden. Onze favorieten zijn: iOverlander, Park4NightCampercontact aangevuld met de nieuwe apps Campy en VanLife Location. Alle 5 maken ze gebruik van input van andere gebruikers, dus check goed wat er over je beoogde kampeerspot gezegd wordt om niet voor verrassingen te komen staan.

Checklist app

De 10 beste reisapps van 2020 - Checklist

Deze tellen we niet helemaal mee. Het maakt namelijk niet zo heel veel uit welke app je hiervoor kiest, als het maar een paklijst app of in elk geval een lijstjes app is. Bovendien gebruik je je checklist app eigenlijk alleen vóór vertrek, dus niet tijdens je reis. Wat ons betreft werkt het wel ideaal: je maakt een standaard paklijst aan voor een bepaald type reis, en elke keer kun je deze lijst erbij pakken en afvinken wat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je niks vergeet! Check vooral ook onze paklijst voor een overzicht van alles wat je nodig hebt voor een wereldreis. Met alleen handbagage.

Uiteraard zijn er nog honderden andere apps te vinden die je helpen voor, tijdens of na je trip. Mocht er nou echt eentje bijzitten die wij niet genoemd hebben maar die er volgens jou zeker bij hoort dan horen we dat graag! Neem contact op via Instagram, daar reageren we het snelst op.

Like it? Pin it!

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer