Budgettips: een goedkope roadtrip door Amerika

Geschreven door Roy

Ook zo bang dat een roadtrip door Amerika je bankrekening leeg trekt? Dat hoeft niet persé. Er zijn genoeg budgettips om met minder geld een toffe roadtrip te maken door de Verenigde Staten!

De ultieme vrijheid: met een campertje door de U.S.A. Voor veel mensen is dit nog steeds een bucketlist dingetje, maar vaak wordt deze trip vervangen door een low-budget reis naar Zuid-Amerika of Azië. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Ok, het is allemaal net effe iets duurder dan de andere werelddelen, maar met wat tips kan je de kosten van een roadtrip in Amerika nog aardig drukken. Kun je dat geld mooi bijleggen bij je volgende trip!

Wat voor soort camper kies je?

Vooropgesteld dat je kiest voor een camper natuurlijk. Wij vinden roadtrippen met een camper in elk geval de beste optie om maximaal van je reis te kunnen genieten, en te kunnen gaan en staan waar (en wanneer!) je wil.

Escape Campervans

Tijdens onze laatste trip hebben wij gekozen voor een camper van Escape Campervans. Wij waren wel te spreken over het design en de prijs. En voor twee personen biedt deze camper meer dan genoeg fatsoenlijke zitruimte. Wij zijn best lang, en in sommige campers is het voor ons een soort Tetris om fatsoenlijk te kunnen zitten. Wel zo belangrijk!

Escape Campervans heeft regelmatig relocation deals. Dat wil zeggen dat er een camper van A naar B gebracht moet worden binnen een bepaalde tijd. Vaak krijg je hier dikke kortingen op de huurprijs omdat je in principe hun werk opknapt. Dus als je niet gebonden bent aan een bepaalde datum of reisroute dan kan dit veel geld besparen.

Misschien overweeg je om juist een hele grote camper te huren met douche en toilet. Die keuze is aan jou. Zelf heb ik ooit een roadtrip door Amerika gemaakt met 4 jongens in een 12 meter lange camper. Ziet er stoer uit, maar is gewoonweg niet praktisch. Denk aan het vinden van een (gratis) kampeerspot, of keren op de weg… Succes!

Wildkamperen op BLM land (in de VS ook boondocking genoemd)

Voor ons is dit dé uitvinding van de eeuw (na Pokemon Go uiteraard). BLM land is een soort ‘niemandsland’ (BLM staat voor “Bureau of Land Management”). En wat niet van iemand is, hoeft dus ook geen geld te kosten. Net als de zon dus. Voorwaarde is wel dat je op minimaal 60 meter van de snelweg kampeert, en geen overlast veroorzaakt of rommel achterlaat.

Check vooral even van tevoren de road conditions en weersvoorspelling, zodat je niet ’s nachts met je knieën in de blubber je auto staat uit te spaaien. Als er staat dat de weg bij regen onbegaanbaar wordt dan is dat ook echt zo!

Wildkamperen op BLM land

Ook heb je soms restricties zoals het aantal nachten dat je mag verblijven, of je een fikkie mag stoken en eisen waaraan je camper moet voldoen. En na 14 dagen moet je minimaal 25 mijl verderop slapen. Dit even voor degenen die 3 weken op dezelfde spot willen blijven, dat mag dus niet!

Wallmart

Huh? Kan je hier goedkoop boodschappen doen ofzo? Niet echt, maar bij veel Wallmart filialen mag je 24 uur lang parkeren, en dus ook overnachten. Vaak zijn ze tussen 05.00 en 23.00 geopend (soms nog later) en hebben ze toiletten. En WiFi. Prima dus om je blog of Instagram bij te werken. En als je er toch bent kun je uiteraard meteen je boodschappen doen!

Benzineprijzen

Het is de moeite om steeds benzineprijzen te checken. In de V.S. doe je dit gewoon op Google Maps! Benzine is over het algemeen goedkoop, maar het kan nogal schelen van gebied tot gebied, denk aan zo’n $2,50 tot $4,00 per gallon (= 3,79 liter). Sowieso leuk geprijsd dus, maar voor ons als budgetreizigers kan het niet goedkoop genoeg, toch?

Koop een National Park Pass, en verkoop deze weer

Als je een roadtrip door Amerika maakt dan ben je vast van plan om een paar National Parks aan te doen. En wij geven je gelijk! Je kan natuurlijk elke keer de losse entree betalen, maar dat gaat best wel in de centjes zitten. Vooral als je de smaak te pakken krijgt en besluit om er meerdere te bezoeken. Een National Park Pass is in verhouding vrij goedkoop. Voor $80,- heb je een pas die één jaar geldig is voor alle NP’s. Even opletten: dit zijn dus geen State Parks, hier moet je alsnog los voor betalen. Een National Park Pass heb je er al na drie parkbezoeken uit.

En wat nou het mooie is? Je mag deze pas delen met anderen! Er mogen namelijk twee handtekeningen op gezet worden. Dus na afloop van je trip kan je iemand anders blij maken met deze pas. En wellicht krijg je er nog een beetje geld voor terug. Zo gaven wij onze pas aan reizigers die we in Colombia ontmoetten, en die stonden erop om de kosten te delen! Altijd prettig. De pas is trouwens geldig voor één vervoersmiddel met maximaal vier personen. 

Cholla Cactus Garden Joshua Tree National Park

Water!

Als je met een camper de grote stad uit rijdt kun je eigenijk niet genoeg water bij je hebben. Wegen zijn lang en je komt vaak verdraaid weinig mensen tegen onderweg. In veel gebieden kan het erg warm worden. Water mee dus!

Het vullen van je camper met schoon water en het lozen van vuil water kan wel eens een uitdaging zijn. Soms moet je echt op zoek naar die ene benzinepomp die het aanbiedt. Of is er ergens een dumpstation te vinden bij een camping. In de gebieden rondom de National Parks zijn ze vaak redelijk makkelijk te vinden, en het is bovendien meestal gratis. Vul dan ook meteen alle drinkflessen die je hebt. (Je wil echt niet uit de vieze leidingen van je campertje drinken…)

Wij kopen vaak op de eerste reisdag 1 á 2 drinkwater kannen van 10 liter per stuk, die we dan steeds bijvullen. Nog een leuke tip: Sea2Summit heeft een mooie, handzame campingdouche die je makkelijk kan vullen als je een kraan in de buurt hebt. Handig voor extra water en mocht je nog echt even willen douchen zonder meteen afhankelijk te zijn van een camping dan kan dat gewoon!

Apps

Ook in Amerika zijn er verschillende praktische apps die het leven van een camperaar vergemakkelijken. Hier een kort overzichtje van onze favo’s:

  • Uiteraard Google Maps voor het vinden van de makkelijkste route, en zoals gezegd kun je hier ook de benzineprijzen terugvinden.
  • iOverlander geeft op de kaart weer waar je campings, gratis kampeerplekken, maar ook dumpspots voor je vuil water kunt vinden. Inclusief reviews van mensen die er geweest zijn en eventueel aanwezige faciliteiten. Het mooie is dat de app offline werkt. Handig, want zelfs met een leuke roamingbundel of lokale simkaart ben je niet gegarandeerd van bereik!
  • Campendium doet ongeveer hetzelfde, maar houdt wat meer rekening met vooraf ingestelde voorkeuren. Hiervoor heb je wel een internet verbinding nodig.
De Reizigers roadtrip Amerika

Moraal van het verhaal

Een roadtrip door Amerika kan prima op een wat minder budget. Vooral als je wat avontuurlijker bent aangelegd en het niet erg vindt om ergens in the middle of nowhere je prakkie te koken of ongemakkelijk te staan douchen (geloof ons, je wordt er wel steeds makkelijker in) dan kan je zo’n trip prima op je bucketlist knallen!

Like it? Pin it!

De Reizigers Budgettips roadtrip Amerika

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer