Grand Canyon – 8 tips die je bezoek nog leuker maken

Geschreven door Roy

Als je dan toch in de buurt bent dan rij je de Grand Canyon uiteraard niet voorbij. Voor veel mensen is dit toch wel een bucketlist item die afgevinkt moet worden. We gaan je dan ook helemaal niet lastig vallen met dingen die er allemaal te doen zijn, daar staat het internet al helemaal vol mee. Wel hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet die je bezoek net effe iets leuker gaan maken.

De kloof is niet diep, jij staat gewoon heel hoog

Oké, natuurlijk is de Grand Canyon wel diep. Maar als je je op een van de vele viewpoints staat te vergapen over hoe diep de Grand Canyon wel niet is, realiseer je dan dat jij juist op hoogte staat. Het laagste punt van de Grand Canyon, 1857 meter diep, is nog steeds 906 meter boven de zeespiegel. Dat zou je niet zeggen hè!

Grand Canyon National Park

Neem ruim voldoende de tijd voor je hike naar beneden

En ga liever niet helemaal naar beneden. Hoe verleidelijk het er ook uitziet. De hike naar beneden kan best pittig zijn gezien de staat van sommige paden en de hitte in de kloof. Maar wat vaak vergeten wordt is dat het verder naar beneden steeds warmer wordt, en de klim weer terug naar boven echt bizar zwaar is. Je zal een flink aantal hoogtemeters overbruggen met waarschijnlijk die koperen knaap op je bolletje. En het is steil naar boven, heel steil. Reken voor je klim terug omhoog op minimaal 4x de tijd van je afdaling.

Zonsondergang Grand Canyon

Kamperen in het park

Mocht bovenstaande toch op je bucketlist staan dan kan je er voor kiezen om je tentje op de aangewezen kampeerspots op te zetten. Zo hoef je niet in één dag af te dalen en te klimmen. Hier komen wel wat regels om de hoek kijken die je allemaal terug kan vinden bij de Visitor Centers of op de Grand Canyon website.

Secret camp spot

Hebben we je aandacht? Mooi, dan heeft het gewerkt. Niet dat deze kampeerplek zo geheim is, wij hebben deze ook gewoon via de iOverlander App gevonden, maar hij is zo leuk dat we deze graag delen. Vaak zijn de campings in het park volgeboekt of gewoonweg erg prijzig. Maar als je via de 64 richting het zuiden het park uitrijdt vind je kort na de uitgang aan de rechterzijde wat vrije plekken tussen de bomen en rendieren in. Dit is BLM land, wat wil zeggen dat het een soort niemandsland is. Wij hebben er heerlijk rustig geslapen, werden de volgende dag wakker in de sneeuw en waren vervolgens binnen 10 minuten bij één van de mooiste viewpoints om daar de zon te zien opkomen en de sneeuwstorm nog net voorbij te zien razen.

Grand Canyon kamperen in de sneeuw

Sneeuw in de lente?

Wij waren er in april dus we waren behoorlijk verbaasd dat we wakker werden onder een dekentje van sneeuw. Maar het kan dus. Hou er op deze hoogte dus rekening mee dat het ineens verschrikkelijk koud kan worden!

Welke viewpoints zijn het beste?

Goed nieuws, bij de Grand Canyon is het haast onmogelijk om geen goede views te hebben. Wij vonden de volgende plekjes de moeite waard: Navajo Point, Yaki Point en de Desert View Watchtower.

Sneeuw in de Grand Canyon

Neem zeker een kijkje bij de Desert View Watchtower

Normaal zijn wij niet zo van de torentjes om van het uitzicht te genieten, simpelweg omdat het daar vaak (te) druk is. Maar deze toren is een uitzondering. Zeker van binnen is deze uitkijktoren die moeite waard met mooie schilderingen op de muren. Uiteraard kan je souvenirs kopen en je felbegeerde Grand Canyon stempel halen.

Grand Canyon Desert View Watch Tower

Douches en wasserette

Als je net als wij met een simpele campervan op pad bent dan ga je hier heel blij van worden. Er is in Grand Canyon National Park namelijk een RV-park te vinden. Hier kan je tegen betaling even lekker douchen en je was doen, óók als je niet op het park overnacht. Perfect dus als je, net als wij, in de vrije natuur net buiten het park hebt geslapen.

Uitzicht bij de Grand Canyon Desert View Watch Tower

Bonus: Horseshoe Bend ligt om de hoek

Met 2,5 uur rijden is het natuurlijk niet echt om de hoek, maar dikke kans dat je hier zowat voorbij komt als je vanaf Zion komt, of er juist naartoe rijdt. Er zijn sinds 2019 nieuwe parkeerplaatsen op 10 minuten lopen van de Horseshoe Bend. Wij waren er eigenlijk al voorbij gereden maar besloten toch terug te rijden. En geloof ons: we hebben er geen spijt van gehad!

Horseshoe bend

Heb je binnenkort een roadtrip door Amerika op de planning staan? Dan mag de Grand Canyon uiteraard niet ontbreken!

Meer info
Locatie: Grand Canyon, Verenigde Staten
Beste reistijd: april t/m oktober. In het voorjaar kan het nog erg koud zijn maar is het wat rustiger. De zomerperiode is erg druk en warm!
Vliegtijd: Amsterdam – Las Vegas 14:40 uur

Paklijst: onze tips vind je hier

Aanbevolen reisgids:

Like it? Pin it!

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer