Het leven als een Mexicaan

by Roy

Zo, we zijn nu een dikke week verder en we kunnen wel zeggen dat we ingeburgerd Mexicaan zijn. Als het gaat om Nacho’s eten dan hè!

We hebben in Cancun goed rond kunnen kijken hoe de gemiddelde Mexicaan leeft en hebben daar meteen wat conclusies en bevindingen over opgeschreven. Deze delen we uiteraard graag met jullie zodat je op verjaardagsfeesten gewoon mee kan praten over het alledaagse leven in Mexico alsof je er zelf bij bent geweest. Handig! Daar gaan we:

  • Politie-auto’s hebben altijd hun zwaailichten aan. Zelfs als ze stil staan. Waarom? Geen idee..
  • De drempels zijn erg hoog. Verkeersdrempels bedoelen we dan. Zo hoog zelfs dat als een wagen met 80 km/u aan komt rijden je gerust over kan steken. Bij het zien van die drempels gaat echt iedereen vol op de rem en rijdt stapvoets verder.
  • Als je met de bus van de ene stad, dorp, gehucht, sekte naar de andere stad, dorp, gehucht, sekte gaat en de buschauffeur ziet een tegemoetkomende collega dan wordt er uitbundig gezwaaid. En niet zoals bij ons dat quasi-lakse vingertje omhoog, maar complete begroetingen alsof ze elkaar al jaren niet meer gezien hebben. Gezellig..
  • In Cancun en omliggende dorpen heb je geen bushaltes. Niet helemaal waar, er zijn er een paar. Maar steek willekeurig waar je hand in de lucht en de bus stopt om je in te laten stappen. Tip: wees dus voorzichtig met het wijzen naar gebouwen of andere interessante objecten want voor je het weet zit je in een bus.
  • Voor uitstappen telt eigenlijk hetzelfde. Op één essentieel verschil na. Mexicanen hebben een soort zintuig waarmee ze via telepathie naar elkaar communiceren. Zo zit je dus met een groep Mexi’s in de bus en vervolgens stopt deze bus willekeurig waar om iemand uit te laten stappen. Nu komt het probleem. Wij onderontwikkelde Dutchies hebben dat zintuig nog verre van ontwikkeld. Als wij eruit willen gebeurt er niets, behalve dat de bus gewoon lekker doorrijdt. Wij kunnen dus pas uitstappen als een Mexi een infraroodsignaal heeft afgegeven naar de chauffeur. Met als gevolg dat we soms lekker drie blokken kunnen teruglopen.
  • En last but zeker not least. Na twee Margarita’s stop je met drinken.. Dat is de regel hier denken we. Pak je er drie (omdat dat bij elkaar opgeteld zo’n € 4,50 kost) dan staat niemand voor de gevolgen in.

Genoeg inside info voor deze keer, de volgende keer nemen we jullie mee naar de Maya’s. Op naar Valladolid!

(mits de bus op tijd stopt)

Cancun - Streetfood

Streetfood is dus echt overal te vinden. Prijzen zijn in Pesos. 20 pesos is ongeveer 1 euri..

Cancun Artist

Deze gasten waren niet te stoppen! Gezellig tijdens de nacho’s en margarita’s

Cancun Margerita

Weet je het nog? Twee, niet drie..

Cancun nacho 1

Verser dan vers. En lekker! Beetje jammer van het wegwerpschaaltje..

Cancun Rain

Benieuwd hoe het er hier tijdens het regenseizoen aan toe gaat. Afvoerputjes? Nooit van gehoord!

You may also like

6 comments

Marjon 18 januari 2016 - 07:52

Hola, die Margarita’s wennen nog hoor. Jullie zijn wel bestand tegen een glaasje extra. Het is gewoon het klimaatverschil waar je aan moet wennen ??Veel plezier!
Xxx
Ps. ik las dat bananen helpen tegen een kater ?

Lindy 18 januari 2016 - 23:30

Nou, wij hebben geleerd dat echt goede kwaliteit tequila geen kater oplevert dus laat die bananen maar zitten.

Marga 18 januari 2016 - 09:25

Bedankt voor de cursus “Hoe wordt ik een Mexicaan”! Ik heb gelachen! 🙂

marischa 18 januari 2016 - 10:05

Het is weer geweldig.Jullie zijn op de goede weg om een Mexicaan te worden.Haha veel plezier verder.

Coffee o’clock – De Reizigers 5 februari 2016 - 06:30

[…] Het leven als een Mexicaan […]

One night in Bangkok… – De Reizigers 14 februari 2017 - 05:40

[…] idee te geven hoe het er hier aan toe gaat hebben we weer wat zaken die ons opvielen opgesomd. In Mexico hebben we dat ook voor jullie gedaan en wij kregen het idee dat dit zeer gewaardeerd werd. Hier […]

Comments are closed.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gerbuikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat, maar je kunt cookies uitschakelen als je dat wil. Accepteren Lees meer