Hola Mexico

by Roy

De kop is eraf, we zijn in Mexico. Uiteraard zonder enig probleem hier aangekomen, want als pro-reizigers zijn we op alles voorbereid.

Helaas denkt de buitenwereld daar net iets anders over. Maar dat maakt het allemaal des te spannender, toch? (het volgende verhaal is uiteraard een beetje aangedikt omdat het anders wel heel saai zou worden voor jullie)

Spullen lagen klaar, paspoorten, tickets en eventuele vertragingen gecontroleerd en alles zag er zorgeloos uit. De stadsbus was er ook op tijd dus wat kan er misgaan? Nou, het volgende. We waren ruim op tijd op het station van Eindhoven en we stonden keurig klaar op het perron voor onze trein. Geen vertragingen te zien. Sterker nog, geen trein te zien. Totdat de lieftallige dame van de omroepinstallatie ons vertelde dat de trein naar Schiphol niet reed. Succes… Ach, we hadden nog tijd genoeg dus een half uurtje later vertrekken zou geen probleem opleveren.

Eenmaal op Schiphol aangekomen gingen we eerst naar de balie van de vliegmaatschappij. Het systeem had ons stoelen aangewezen die zo ver mogelijk van elkaar af lagen en dat vonden wij niet zo gezellig. Dus we wilden vragen of we bij elkaar mochten zitten. Dat was dan wel het minste probleem voor hun… Wat wel een probleem was is dat we een enkeltje geboekt hadden. En daar waren ze het niet helemaal mee eens. Wat raar is, want op de website kan je gewoon enkele reizen boeken. Maar blijkbaar mag je daar geen gebruik van maken. Na een aantal pittige vragen (hé, het is aangedikt hè!) konden we ze dan toch overtuigen dat we best wel eens terug naar Nederland zouden gaan, en dat als ons budget op is we nog best wel wat geld over hebben om alsnog een retourticket te kunnen betalen. Voordeel: na deze lichte vertragingen konden we direct door het vliegtuig in en hadden net tijd genoeg om onze riem vast te snoeren want het vliegtuig was al meteen weg.

Beetje tukken op het vliegveld

Beetje tukken op het vliegveld

Zo’n 30 uur later werden we keurig van het vliegveld in Cancun opgehaald door onze host voor de eerste vijf overnachtingen. Erg vriendelijke mensen, keurig appartement en ze namen de tijd om met ons een reisschema te maken waarbij we zeker de mooie plekken zouden aandoen zonder daarbij per ongeluk in eventueel onveilige gebieden te belanden. Prima voor elkaar dus.

Cancun - view accomodation

Uitzicht vanaf onze accommodatie

Mexico Cancun Airbnb

De eerste twee dagen een beetje in de buurt rondgeslenterd want met een jetlag ga je niet meteen volle bak het bruisende Mexicaanse stadsleven in. We moeten zeggen dat we erg snel wenden aan de mensen hier. Heel vriendelijk, geen rare dingen die wij in Europa amper zouden tegenkomen en als er een prijs staat op de bus voor een ticket dan is dat ook de prijs die je betaalt. Daar kan Vietnam nog heel wat van leren.

Cancun - Streetfood

Vers mandarijntje op iedere hoek van de straat. Foto’s van Nacho’s, Taco’s en Tequila komen nog. Ben maar niet bang!

Aan het eten kunnen we hier ook wel wennen. Het is lekker en het is betaalbaar. En dan schijnt Cancun nog één van de duurdere bestemmingen te zijn. Dat wordt nog lachen (voor ons dan).

We zijn nu nog twee dagen hier en dan gaan we echt Mexico in. Lindy is nu bezig met het zoeken naar accommodaties. Busvervoer schijnt hier prima geregeld te zijn. Tot nu toe moeten jullie het even doen met standaard kiekjes met onze iPhone. Alle echt toffe dingen staan in de komende weken op ons (en jullie) te wachten.

Adios!

Cancun - Old Car

Tot nu toe nog geen drang om naar Cuba te gaan, ook hier hebben ze oude auto’s

Cancun - meters

Ideaal. Water- en electriciteit-standen buiten op straat aflezen. Dan hoef je nooit meer thuis te zijn 🙂

You may also like

5 comments

Natasja 12 januari 2016 - 18:56

Super leuk! Aangedikt of niet: ik zie het al helemaal gebeuren ? Veel plezier en be safe!

Xx

madeleine 12 januari 2016 - 19:02

Whoehoe, weet je zeker jullie niet zijn gefilmd voor zo’n programma over de luchthaven, smokkelaars, illegalen en mensen die stiekem in een ander land willen werken of wonen???

Ik krijg graag een mailtje als er nieuwe spannende avonturen zijn 😉

X Madeleine

marischa 12 januari 2016 - 19:29

Het wordt weer gezellig met de leuke verhalen kan niet wachten op de volgende. Gr.uit Eindhoven.

marischa 12 januari 2016 - 19:38

Wil graag een mail ontvangen

Samson 12 januari 2016 - 20:27

Haha vette start! Heel veel
Plezier gewenst beide!

Comments are closed.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gerbuikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat, maar je kunt cookies uitschakelen als je dat wil. Accepteren Lees meer