Joshua Tree National Park: de mooiste bezienswaardigheden

Geschreven door Roy

Als je aan de Joshua Tree denkt dan denk je waarschijnlijk aan het album van U2, óf aan die bijzondere boom. En aangezien die boom zo bijzonder is hebben ze er in Amerika gewoon een Nationaal Park van gemaakt. En terecht!

Roadtrip Joshua Tree National Park

Tijdens onze roadtrip door Utah, Arizona en Californië kwamen we eigenlijk per ongeluk in dit National Park terecht. Waarom per ongeluk? We zouden eigenlijk helemaal niet naar Californië gaan. Maar aangezien we aan het einde van onze roadtrip nog wat tijd over hadden, en toevallig ook nog eens een pass hadden om alle NP’s te kunnen bezoeken besloten we het gaspedaal in te trappen richting: de Joshua Tree!

Escape Camper Joshua Tree National Park

Buiten het feit dat we alle parken die we in de States bezocht hadden allemaal wel tof vonden was Joshua Tree National Park toch wel heel bijzonder. Misschien omdat we er niet op gerekend hadden, maar misschien ook wel omdat het onwijs mooi is!

Wat mag je vooral niet missen?

Of je nu van hiken, rotsklimmen, sterrenkijken, natuur of roadtrippen houdt, in Joshua Tree NP vind je het allemaal. Dus dat is lekker handig. Zelf zijn wij niet echte hikers, maar we vonden het hier heerlijk om onze wandelsloffen aan te trekken en op pad te gaan. En de wegen zijn picture perfect, dus we bleven maar rondrijden van het ene landschap naar het andere zonder ons te vervelen. Om uiteraard met zonsondergang de mooiste plekjes nog een keer te bezoeken! Maar wat waren onze absolute highlights?

Klimmers Joshua Tree National Park

Ryan Mountain Hike

Ryan Mountain Joshua Tree National Park

Volgens de officiële website van Joshua Tree NP valt deze hike onder ‘Challenging Hikes – do not attempt in the heat’. Nu hebben wij in al onze jaren reizen geleerd dat sommige landen wel erg voorzichtig zijn met adviezen. Zo gingen wij ooit Down Under met volle bepakking, 700 liter water, een weekvoorraad voedsel en schoenen waarmee je de Everest kan beklimmen op pad. Om vervolgens na 30 minuten weer terug te zijn bij ons campertje, hele ronde keurig afgemaakt. Waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat je alle waarschuwingsborden moet negeren!

Hike Ryan Mountain Joshua Tree National Park

Deze hike is beslist niet makkelijk, maar challenging is een beetje overrated. Met een beetje conditie haal je het prima tot de top, waarbij je in 4,8 kilometer (retour) zo’n 320 hoogtemeters (enkeltje, want op de terugweg loop je niet omhoog) overbrugt. Persoonlijk vond ik de view vanaf de top zeker niet de mooiste van alle hikes die we in Amerika hebben gedaan, maar de weg richting de top is absoluut de moeite waard. En uiteraard ook weer naar beneden, omdat je jezelf dan iets meer één voelt met het landschap. Neem wel voldoende water mee, en een lekker snackje voor op de top!

Hike Ryan Mountain Joshua Tree National Park

Cholla Cactus Garden

Dit is echt zo’n lekker plekje waar je bij zonsopkomst of -ondergang naartoe moet gaan. In het immense landschap van het National Park bevindt de Cholla Cactus Garden zich zo’n 20 kilometer vanaf de noordingang en bestaat uit een trail van 400 meter. Het gebied rondom de trail is volledig begroeid met deze cactus. Kenmerkend aan deze cactus is dat deze zijn stekels makkelijk loslaat. Overal staan dan ook waarschuwingsborden om vooral niet te dicht in de buurt te komen. Een klein windvlaagje kan er al voor zorgen dat de naalden op je huid komen. En verwijderen schijnt een zeer pijnlijke zaak te zijn. Gelukkig staan verspreid over de trail eerste hulp boxen mocht het alsnog fout gaan. Uit ieder naaldje wat wegwaait en neerdwarrelt kan weer een cactus ontstaan, dus theoretisch gezien zou het mogelijk zijn dat dit hele gebied is ontstaan vanuit één prikbosje.

Cholla Cactus Garden Joshua Tree National Park

De kronkelende wegen

Ondanks dat het park super populair is kun je er prima een toffe foto maken terwijl je over de kronkelende wegen rijdt of loopt. Let a.u.b. wel goed op, andere bezoekers verwachten uiteraard niet na iedere bocht een auto of wandelaar. Maar voor je Instagram fix kan je hier wel echt mooie plaatjes schieten!

Joshua Tree National Park
Joshua Tree National Park

De Joshua Tree

Je dacht dat we deze vergeten waren hè? Natuurlijk niet. Maar deze boom is zo bijzonder dat het ons logisch leek dat je er vast wel naar op zoek zou gaan. Al is dat niet heel erg moeilijk. Vooral het gebied rondom de Desert Hot Springs is te bizar voor woorden, met de typerende boom zover het oog reikt . Ook zo’n heerlijk plekje om de zon onder te zien gaan.

Joshua Tree National Park

Het adembenemende landschap

Voor Skull Rock hoef je niet naar Disneyland (al is dat waarschijnlijk wel wat dichterbij), hier hebben ze deze ook, maar dan een natuurlijke. Maar ook die enorme knikkers die je overal in het landschap ziet liggen zijn erg bijzonder. Bovendien wordt het gebied veel gebruikt door klimmers, en wij snappen wel waarom. Het gebied schijn ook fantastisch te zijn om de sterrenhemel te bewonderen, maar helaas was het volle maan toen wij er waren. Dus behalve een paar weerwolven werd het geen sterrenkijken voor ons. Als het je lukt, hou hier dan zeker zeker rekening mee!

Hike Joshua Tree National Park

Kortom, voor een National Park wat we er even ‘bij zouden pakken’ was dit wel een hele verrassende. Het gebied is heerlijk om doorheen te rijden en te wandelen. Je kan je er zeker twee dagen prima vermaken.

Like it? Pin it!

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer