De Malpie: een gave hike in de omgeving van Eindhoven

Geschreven door Roy

Eén van de mooiste plekken om een stevige hike te maken in de omgeving van Eindhoven is het gebied ‘De Malpie’. En niet alleen bij wandelaars is dit populair, ook mountainbikers, wielrenners, trailrunners en kanoërs zijn hier volop te vinden. En terecht. Want op sommige stukken waan je je een beetje in Afrika. Een beetje maar hè!

Vooral doordeweeks is het lekker rustig in het gebied. En ieder jaargetijde heeft er zijn charmes. Nou zijn wij zelf fan van het mooiste gras wat er is: bruin gras. Want dat wil zeggen dat het bloedheet is. Maar bovenstaande wandeling deden wij midden in de winter. Uiteraard wel tijdens een zonnige dag, wel met temperaturen onder 0.

De route die we gelopen hebben is ook prima te doen als je van trailrunnen houdt.

Hike - Malpie- winter - ijs
Hike - Malpie- koffie

Ben je nou echt iemand die lekker van buitenspelen houdt dan zit je in De Malpie wel goed. Dit gebied is erg populair om door heen te kanoën, er zijn dan ook meerdere kano verhuurbedrijven te vinden. Het kan erg druk zijn tijdens vakanties en weekenden, wel iets om rekening mee te houden. Tenzij je graag filevaren op je bucket list hebt staan.

Spring je liever op je mountainbike? Rondom Die Malpie vind je een route van ongeveer 35km. Het is een van de minst spectaculaire routes in Brabant, wat je kan zien aan de beoordelingen op MTB Routes.nl. Als je meer voor de omgeving gaat i.p.v. technische trails dan is deze route verder prima.

Hike - Malpie- water
Hike - Malpie- vorst
Meer info

Locatie: De Malpie, Noord-Brabant
Startpunt hike: Borkel en Schaft

Lengte hike: ca. 11 km
Totale duur: ca. 2,5u

Beste tijd: jaarrondWellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer