Veelzijdig Tulum

by Lindy

Zo, het is gelukt hoor – we zijn in Valladolid op tijd uit de bus gestapt en zo ook weer in het zeer aangename Tulum. Naast het alom bekende tranquilo leven hebben we deze keer ook het één en ander ondernomen waarvoor wat meer inspanning gevergd wordt.

Chichen Itza

Tempel in Chichen Itza

Vanuit Valladoid hebben we 2 verschillende locaties bezocht waar oude Maya tempels te vinden zijn. Vooral Chichen Itza was erg indrukwekkend, en het was vooral erg goed dat we de vroeg-uit-de-veren adviezen hadden opgevolgd want tegen het eind van de ochtend verandert elke plek hier in een menselijk mierennest… Maar goed, we waren dus netjes op tijd en konden de souvenirverkopers hun meuk nog zien opbouwen ‘s ochtends. Ook boeiend!

Na Valladolid hebben we zoals gezegd de bus gepakt richting Tulum – toen we dat aan een hostel-genootje in Valladolid vertelde was haar antwoord ‘Oh, Tulum’ en we begrijpen nu waarom: zij bleef hier 2 weken en als wij komende vrijdag uitchecken zijn we daar ook aardig dicht in de buurt gekomen…

All day happy hour... Proost!

All day happy hour… Proost!

Tulum biedt letterlijk van alles wat: wat meer ‘classy’ restaurants, lokale eettentjes en street food, een fles rum voor € 3 of een cocktail op een dakterras met live muziek voor het 3-voudige (we hebben de menukaart netjes teruggegeven en zijn maar voor die fles rum gegaan)…

En vanuit Tulum kun je van alles ondernemen. Ruïnes van een oude Maya stad direct aan het water, een strand in de buurt (die we nog moeten gaan bekijken), een busrit van een half uurtje om te snorkelen en wilde schildpadden te zien (!!). Als je maar vroeg genoeg de deur uit bent heb je de zee nog voor jezelf alleen en hoef je eigenlijk maar tot heuphoogte het water in te lopen en je ziet de schildpadden al voorbij zwemmen. Heel bijzonder! We waren rond 8.15 op het strand en naast ons maximaal zo’n 10 anderen, en ondanks het wat ruigere (en dus troebele) water hebben we in een half uurtje zwemmen een aardig aantal Dudes voorbij zien komen.

Verder zijn in dit gedeelte van Mexico veel ‘cenotes’ te vinden, ontstaan door ondergrondse rivieren die zorgen dat delen van het land instorten en mooie meren blootleggen. Vanuit Tulum hebben we een tourtje geboekt om in cenote Dos Ojos te snorkelen. Je zwemt letterlijk door grotten die ooit droog lagen en op diverse plekken zie je onder je vissen voorbij zwemmen terwijl boven je tientallen vleermuizen hangen en rondvliegen.

Tulum street

Als er een boom groeit midden op de weg, dan groeit ‘ie daar vast met een reden

Tulum coffee bike

Lokale bike & coffee-shop

Tulum car

Zo wil ik er ook wel één!

Wasdag in Mexico

Wasdag in Mexico

Komende vrijdag stappen we weer in een bus, deze keer hopen we dat ‘ie ons weer op Cancun airport afzet, vanuit daar hebben we een vlucht geboekt naar Veracruz. Klinkt ook mooi toch?

Onze slaapplek in Tulum

Onze slaapplek in Tulum

Als je een iets gedetailleerde kijk wil nemen in deze schattige cabaña, kijk dan op deze 360° foto (die wat beter had gekund als het niet zo klein was…). En hier nog een mooie van de plek waar het hutje staat!

You may also like

7 comments

marischa 27 januari 2016 - 20:39

Is weer een leuk verhaal geworden. Blij Blij Blij.

Marjon 27 januari 2016 - 20:56

Prachtig!, klinkt weer als genieten daar! Veel plezier en goeie reis naar Veracruz! ?

Suus 27 januari 2016 - 21:14

Ohhhh zo leuk! Heel veel plezier! 🙂

Familie Beks 27 januari 2016 - 21:39

Dikke groetjes van ons! PS. wij lusten ook wel rum. #DikkeZoentjes

Henny en Marga 27 januari 2016 - 22:10

Alweer een mooi verhaal! Veilige vlucht naar Veracruz!

de Schreursjes 29 januari 2016 - 18:07

Dat lijkt mij ook wel wat, de hele dag happy hour………

Mooie plaatjes en lekker verhaal!
Groetjes vanuit zonnig den haag. (In gedachten in ieder geval!)

Op een onbewoond eiland… – De Reizigers 9 maart 2017 - 04:55

[…] niet weg willen. Zo hadden we Fremantle in Australië (Freo voor de insiders), Nazca in Peru en Tulum in […]

Comments are closed.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gerbuikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat, maar je kunt cookies uitschakelen als je dat wil. Accepteren Lees meer