Ontdek Jardin en hike vanaf de kabelbaan

Geschreven door Roy

Voor ons was Jardin wel een van de hoogtepunten van onze trip door Colombia. Waarom? Het is gewoon een heel erg relaxed dorpje. We gingen er naartoe omdat ze een hele toffe kabelbaan zouden hebben, en bleven weer te lang plakken.

Veel reizigers blijven niet zo heel lang in Jardin, wat aan een kant ook wel weer logisch is want in Colombia is gewoon zo veel te ontdekken. Dus je komt waarschijnlijk sowieso tijd te kort. Maar mocht je nou maar heel even hier zijn, en je wil toch wat zien van de omgeving, dan raden wij deze korte hike aan. Niet moeilijk, het grootste deel loop je naar beneden en je start lekker vanaf de top van de kabelbaan.

De route

De route begint lekker simpel. Zorg dat je bij de kabelbaan uitkomt, wat op zich niet heel erg moeilijk is als je de route downloadt die we voor je hebben gemaakt. Maar ook zonder deze GPX file kom je echt wel bij deze zwevende doos uit want je kan gewoon een rondje Jardin doen en dikke kans dat je er binnen 10 minuten bent.

Kabelbaan Jardín

Eenmaal met de kabelbaan op de top gearriveerd begin je uiteraard niet aan je tocht voordat je een lokaal koffietje en iets vettigs op hebt. Je moet tenslotte nog een heel eind afdalen. Vrij kort na de afdaling kom je de mandenmaker tegen. Deze beste meneer zit hoogstwaarschijnlijk links van je onder een gevlochten afdak manden te maken. Je kan stiekem een foto maken, maar wij raden je aan om het te vragen (“puedo tomar una foto?”) wat veel meer gewaardeerd wordt. Waarschijnlijk hou je er ook een leuk gesprek aan over. Behalve manden kan je er ook wat te eten en drinken kopen.

Mandenmaker, Jardín

De brug bij het huisje

Loop je verder dan kom je op een gegeven moment een gebouw tegen met een bruggetje erbij. Leuk om daar wat rond te dwalen en wat foto’s te maken. Voor de rest is hier weinig bijzonders te beleven, behalve dat je echt midden in de natuur bent.

Colombia Jardin Brug - De Reizigers

Watervallen

En dan natuurlijk het natuurfenomeen waar iedere reiziger blij van wordt: watervallen! Ok, wij geven toe dat deze niet mega spectaculair is, maar op de een of andere manier blijven watervallen altijd tof om te bekijken. En deze doet er zeker niet voor onder.

Colombia Jardin waterval - De Reizigers

En wat verder?

Vanaf de watervallen loop je nog een stukje door de natuur richting Jardin. Vanaf de kabelbaan tot het dorp ben je zo’n 4 kilometer onderweg. En eenmaal terug in Jardin? Dan kun je weer lekker relaxen!

De Reizigers - Colombia - Jardín

Bewaar dit artikel op Pinterest

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer