Weekje Kreta

by Lindy

Want soms is dat nodig, gewoon effe een weekje ertussenuit. Dus dan doen we dat maar.

Op donderdagavond zo net voor het eten speurde ik even de meest recente reisdealtje-email-nieuwsbrieven door (je weet wel, TicketSpyWeFlyCheap, …). Zo lang er iets van reis, ticket, vlucht enzovoorts in voorkomt ben ik geabonneerd op de nieuwsbrief die netjes in het mapje ‘Travel deals’ landt om met enige regelmaat op het gemakje te kunnen bekijken.

Kreta dus.

Op maandag zaten we in het vliegtuig, even heerlijk weg van de wereld.

Normaal doen we dit nóóit, maar het werd een pakketreisje: vliegtuigje, transfer, accommodatie’tje met informatiebord in het Nederlands, reisgids ter plekke die haarfijn in het Nederlands uitlegt hoe alles werkt, waar je voor €20 pp. onbeperkt kunt eten en drinken en wanneer de bus voor de terugreis weer voor je klaarstaat.

Sorry voor mijn ongezouten mening, maar ik vind het verschrikkelijk. Dus hebben we ons er maar vooral niet mee ingelaten (alsof het een groep tuig is, haha!) en zijn we onze eigen gang gegaan.

Nog wel een tikje voorgekauwd moet ik toegeven, want we hadden eigenlijk een privé-reisgids ter plaatse die het eiland in en uit kent en ons de echte pareltjes kon laten zien. Binnen rij-afstand natuurlijk, we hebben nog zóveel niet gezien…

En dat was eigenlijk gewoon perfect. We zijn vanuit onze accommodatie in Rethymnon door de bergen naar het zuiden gereden, hebben daar wat mooie stukken kustlijn gezien en genoten van het heerlijke weer en het onderwaterleven.

Afgelegde route op Kreta

Afgelegde route op Kreta (met automatische tracker van Polarsteps – top app!)

Eten kun je ook goed doen in Griekenland, net als wijn drinken trouwens. En als je de juiste plekken vindt krijg je na je maaltijd zomaar een zoet dessert, wat fruit en een stevige borrel aangeboden. Zorg dus dat je de auto niet meer in hoeft na je maaltijd 😉

We hadden maar een weekje, het is de eerste keer dat we zo kort gingen dus veel tijd om zelf op je gemakje te ontdekken heb je dan niet. Dus ja, als dat is wat je standaard doet snap ik dat pakketreisje ook wel weer. Maar toch, ik krijg dan altijd een beetje zo’n Vakantieman (gezellig hè) gevoel, je weet wel met zo’n kaart waarop mensen dan moesten aanwijzen waar ze zijn en in plaats van Spanje of Italië (want daar waren ze) ergens in het zuiden van Afrika dachten te zijn beland.

Maar goed, Kreta dus. Meer dan prima, zelfs als je maar een weekje hebt. Zorg wel dat je vervoer hebt, een huurauto (of privé gids!) brengt je toch wel op de betere plekjes.

Dit zou dan zomaar de revue kunnen passeren:

Boven op de berg

Boven op de berg, aan de zuidkant van het eiland met zicht op het zuiden.

Effe lachen!

Effe lachen!

Rethymnon binnenstad, als je op zoek bent naar dat éne koffiebranderijtje vind je nog eens wat!

Rethymnon binnenstad, als je op zoek bent naar dat éne koffiebranderijtje vind je nog eens wat

Graffiti in Rethymnon binnenstad

Graffiti in Rethymnon binnenstad

Oude haven van Rethymnon

Oude haven van Rethymnon

Drinken, blijven drinken. Het was heerlijk warm!

Drinken, blijven drinken.

Mooi strandje ten westen van Rethymnon. Redelijk ondiep, veel leven dus top snorkelen! Als de rest van de wereld s.v.p. z'n plastic niet meer in de zee wil dumpen wordt het nog mooier.

Mooi strandje ten westen van Rethymnon. Redelijk ondiep, veel leven dus top snorkelen! Als de rest van de wereld s.v.p. z’n plastic niet meer in de zee wil dumpen… Dank u.

Kreta dus. Kan zomaar gebeuren dat we nog eens een weekje gaan. Maar misschien blijven we de volgende keer wel gewoon wat langer.

You may also like

6 comments

marischa 21 juni 2016 - 15:54

Zo dat is een mooi stukje

Lindy 21 juni 2016 - 19:02

🙂

Marjon 21 juni 2016 - 18:34

Het was geweldig, en de privégids houdt zich graag aanbevolen voor tripjes naar nog veel meer mooie plekjes, want dit was slechts het tipje van de ijsberg (of meer de druppel op de gloeiende plaat)!
Bedankt voor jullie fijne gezelschap ?

Lindy 21 juni 2016 - 19:02

🙂 jullie ook! Het was inderdaad top!

Natasja 22 juni 2016 - 12:13

Heerlijk om te lezen en te weten dat jullie ook “even een weekje” er tussenuit kunnen zonder meteen een halve wereldreis te maken ;-). xxx

Lindy 22 juni 2016 - 12:28

Hahaha we zijn wel alweer aan het bedenken waar de volgende halve wereldreis heen moet gaan hoor ?

Comments are closed.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gerbuikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat, maar je kunt cookies uitschakelen als je dat wil. Accepteren Lees meer