Zion National Park – wat je zeker niet wil missen

Geschreven door Roy

Het allereerste officiële National Park in de staat Utah was Zion. En waarschijnlijk terecht. Misschien is dit wel het bekendste NP en mega populair bij reizigers, maar zeker ook bij locals. Om het beste uit je trip te halen hebben we nog wel wat tips voor je.

Zion National Park

Vermijd de weekenden en feestdagen

Ook de Amerikanen zelf zijn dol op dit park, en ieder weekend trekken er weer hele hordes richting Zion NP. Als je een beetje weet hoe Amerikanen hun weekendjes weg inrichten dan weet je dat ze met hele grote auto’s komen. En uiteraard zijn al deze auto’s voorzien van een caravan waar bij de deur een plattegrond hangt omdat je anders binnen de weg kwijt raakt. Zo bizar groot.

Als je dus met je huurauto of tent een plekje wil bemachtigen reserveer dan op tijd. Wil je alleen maar het park bezoeken kom dan op tijd, anders staat je auto gegarandeerd buiten het park geparkeerd.

Koop een National Park Pass

Met deze pas heb je één jaar toegang tot veel national parks. Dus mocht je zo’n 2 á 3 parken willen bezoeken dan is deze pas goedkoper dan losse tickets. Bij elk park wat je extra bezoekt heb je dus nog meer voordeel. En het leuke is dat je de pas kan doorgeven/verkopen zodra je trip erop zit. Er kunnen namelijk twee handtekeningen op die ze controleren. Dus altijd maar één handtekening zetten zodat de nieuwe eigenaar de tweede kan zetten. De pas is geldig voor meerdere mensen in één auto.

De Reizigers Zion National Park

Laat je drone maar thuis

Hoe verleidelijk het er ook uit ziet, Zion National Park is een no-fly zone. Dit hebben we trouwens bij meer National Parks gezien, houdt hier dus rekening mee. Je smartphone, GoPro of camera neem je uiteraard wel mee!

Opwarmer: The Watchman trail

Een vrij korte hike van iets meer dan 5 kilometer, niet te moeilijk en met zo’n 120 hoogtemeters. De start is vlakbij de parkeerplaats, dus je kan meteen vanaf aankomst op pad. Helaas is dit wel een hike waarbij de terugweg over hetzelfde pad gaat. Maar als je bij het hoogste punt bent aangekomen heb je wel een toffe view!

Zion National Park Watchman Trail
Zion National Park Watchman Trail

Het echte werk: Angels Landing

Ben je niet vies van een uitdaging dan is dit dé hike die je moet doen. Met 450 hoogtemeters en een kleine 9 kilometer heb je wel een stevige hike te pakken. In het begin is het vooral op tempo zigzaggend naar boven lopen. Maar als je eenmaal op het eerste uitzichtpunt bent aangekomen begint het pas echt.

De echte durfal kan via smalle paadjes verder omhoog. Gelukkig is er op de meeste plaatsen een stalen ketting gespannen waar je jezelf aan vast kan houden. Want zowel links als rechts van je is de afgrond erg diep! Maar de views die je krijgt als je eenmaal doorloopt zijn ‘to die for’. Figuurlijk dan wel te verstaan.

Zion National Park Angels Landing

Budgettip: overnacht op BLM-land

Mocht je meerdere dagen het park in willen, en dat zouden we zeker doen, en niet de hoofdprijs willen betalen aan een overnachting dan kan je overwegen om op BLM land te slapen. Dit kan normaal gesproken prima met een campertje, maar we hebben ook regelmatig tentjes gezien tussen de cactussen.

Wij hebben meerdere nachten geslapen op BLM land dat minder dan een half uur rijden van Zion NP ligt. Meer weten? Wij schreven een blogpost met budgettips voor een goedkope roadtrip door Amerika.

De Reizigers Zion National Park sunset

De gratis shuttle bus

Yep, er rijdt een gratis shuttle bus door het park die stopt bij alle bezienswaardigheden. Sommige delen van Zion zijn verboden voor auto’s dus dan komt deze service goed uit. Onderweg krijg je via een bandje nog wat extra achtergrondinformatie. Ook kun je backpacks, klimmateriaal en fietsen (max 3) meenemen. Ga je voor het hele rondje, trek dan genoeg tijd daarvoor uit. Je bent zo ruim 1,5 uur verder.

De Reizigers Zion National Park

Springdale

Je kan natuurlijk vol gas richting de entree van Zion National Park rijden, maar je kan ook even een klein stopje doen in Springdale. Je komt er tenslotte toch doorheen. Voor een lekker bakje koffie en een hapje gingen we naar Deep Creek Coffee Company, een beetje cowboys vs. hipster barretje. Ben je sportief aangelegd? Dan vind je er genoeg shops met kleding en verhuur van diverse activiteiten.

Zion National Park

Zion National Park is echt zo’n park wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je trip. Het is misschien niet het mooiste park maar er is genoeg te zien om je er één of meerdere dagen te vermaken.

Meer info over Zion National Park

Beste reistijd: lente en herfst, de temperaturen zijn dan meestal aangenaam. In de zomer kan het er verschrikkelijk warm worden.

Hoeveel dagen heb je nodig: wij raden minimaal twee dagen aan. Zo krijg je een goed beeld van het park en kan je mooie hikes maken. Ben je een echte outdoor fanaat of heb je ruim de tijd dan kan je je prima meerdere dagen vermaken.

Campings: Hier vind je alle campings in Zion NP

Wat moet je nog meenemen: vooral veel water en eten (snacks). Tijdens activiteiten zal je op weinig plaatsen iets kunnen halen.

Aanbevolen reisgids:

Like it? Pin it!

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer