Illa de Arousa: de 14 baaien hike

Geschreven door Roy

Tijdens onze roadtrip door Spanje zijn we naar Illa de Arousa gereden, een piepklein eilandje dat door een brug verbonden is met het vasteland. Nu hebben wij een zwak voor eilandjes (en palmbomen) dus voor ons was de keuze makkelijk om hier ons campertje te parkeren.

De hike

Oorspronkelijk hadden we deze route een andere naam gegeven. De hike die we met Komoot gemaakt hadden leek gedurende de 5 kilometer lengte maarliefst 14 stranden aan te doen. Of eigenlijk strandjes, want de meeste zandvlaktes stelden niet veel voor op de kaart. Wij waren helemaal enthousiast om te ontdekken wat Illa de Arousa ons te bieden had. Zeker nu we ons hondje Coco altijd bij hebben, die is helemaal verzot op stranden. Let’s go!

Tijdens de hike bleken veel van de strandjes vol te liggen met zeewier, want natuurlijk mega gezond is, maar je wil niet vol groene slierten het water uit komen. Wij niet tenminste. Dat is dan ook de reden waarom we de naam veranderd hebben naar 14 baaien in plaats van 14 stranden. Gelukkig waren er ook nog strandjes waar je wel lekker het water in kan. Aan jou de keuze welke naam je het beste vindt passen.

De omgeving

De omgeving is adembenemend mooi en na zo’n 5 kilometer lopen heb je een goed idee van wat Illa de Arousa te bieden heeft. Je begint via een zandpad langs de kustlijn, maar al snel bevind je je tussen de bomen. Helaas geen palmbomen, maar dat maakte de wandeling niet minder mooi. Een strandje verderop loop je over het zeewier naar flinke rotspartijen om vervolgens na een paar hoogtemeters een toffe view over de zee te hebben. Onderweg ook mooie plekjes genoeg om even van het uitzicht te genieten en een (zelf meegenomen) hapje te eten. De route is niet moeilijk, iedereen met een beetje conditie kan het makkelijk lopen.

Buiten dit mooie natuurgebied is ook het bewoonde gebied van het eiland ontzettend de moeite waard. Super toffe gezellige huisjes, smalle straatjes en ongetwijfeld goed eten. Vooral als je van vis houdt.

Illa de Arousa heeft een camperspot net na de brug waar je in je camper kan overnachten, verwacht hier verder niet teveel van want behalve een parkeerplaats en wat prullenbakken heb je hier geen voorzieningen.

Wellicht is dit ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je daarmee akkoord gaat. We zullen deze gegevens nooit verkopen of aanbieden aan derden. Accepteren Lees meer